Restoran Velika Bašta Sarajevo, autentični duh koji pružaju restorani u Sarajevu

Restoran Velika Bašta vam piše o sebi i svojim počecima

Restoran nekada slika 1

restoran u Sarajevu nekada 2

Izgled restorana u toku rekonstrukcije 2000. godine

Restoran Velika Bašta osnovan je 15.07.1990. godine. Svoj rad započeo je kao skromni restoran koji je imao 10-ak stolova u bašti i 6 stolova na nadkrivenoj terasi.


Za razliku od današnjeg načina poslovanja, bio je zamišljen kao sezonski restoran koji je trabao biti otvoren samo u ljetnjem periodu. Međutim, na zahtjev gostiju, koje smo stekli ubrzo nakon otvaranja, restoran Velika Bašta je postao restoran sa punim radnim vremenom tokom cijele godine. Već nakon samog otvorenja, mnoge Sarajlije saznale su za novi restoran u Sarajevu i došle da probaju čari naše kuhinje i jedinstvenog ambijenta, a mnogi od njih su postali naši stalni gosti i posjetitelji.

Tokom našeg postojanja, nastojali smo da obogatimo ponudu i da napravimo baštu što ljepšom. Mnogobrojna hrana i piće koje smo uveli, uvedena su na zahtjev naših gostiju. Na taj način zajedno gradimo i obogaćujemo naš i Vaš omiljeni restoran. Nemojte se ustručavati da nam date neki svoj prijedlog, bilo da je u pitanju jelovnik, hrana, vino ili enterijer. Sve sugestije shvatamo veoma ozbiljno i nastojimo da gostima izađemo u susret.

Sadašnja forma restorana datira iz 1999. godine, kada smo napravili veliku rekonstrukciju objekta. U centralnom dijelu restorana napravili smo veliki kamin, koji pruža ugodnu i opuštajuću atmosferu ali i toplinu u zimskim mjesecima, i upotpunjuje ugođaj koji pruža naša hrana i vino.

Veliku Baštu smo proširili do krajnjih granica, kako bi što većem broju gostiju omogućili svoje gostoprimstvo ali ne narušavajući intimu. Vaša oaza zelenila je tu da Vas ugosti i da Vas opusti. Da se izdvojite od grada, a da ste ipak na svega par minuta od glavne saobraćajnice.

U cilju vrhunske usluge, veliku pažnju uz jelovnik poklanjamo i odabiru osoblja restorana. Naše osoblje je uigrano i već dugi niz godina sa nama, a dvoje je, nakon provedenog radnog vijeka u restoranu Velika Bašta, svečano otpraćeno u penziju.

Sve što je izgrađeno u Velikoj Bašti, izgradili smo sopstvenim snagama, uz Vaše sugestije. Sarajevski restoran koji je izgrađen po želji samih gostiju pruža posebnu toplinu svima koji su željni prirodnog ambijenta i ukusne hrane.