Restoran Velika Bašta Sarajevo, autentični duh koji pružaju restorani u Sarajevu

Restoran Velika Bašta Sarajevo Vam predstavlja svoj jelovnik tj. meni, a iz velikog asortimana hrane izdvajaju se specijateti kuće: teleća koljenica, teletina ispod sača i plata VB

Restoran Velika Bašta Sarajevo Vam na raspolaganje stavlja svoj jelovnik – meni koji je pažljivo biran tokom naše duge tradicije bavljenja ugostiteljstvom u Sarajevu.

Jelovnik restorana čini brojna zdrava i pažljivo odabrana domaća hrana a tu je i široki asortiman koji čine najbolji strani recepti.

Svaki restoran u Sarajevu ima specijalitet ili recept koji je njemu specifičan, pa tako i restoran Velika Bašta. Bilo da ste naš stalni gost ili se čitajući ovaj tekst pripremate za posjetu našem restoranu onda svakako morate probati naš specijalni recept a to je teleća koljenica. Teleća koljenica servirana uz kuhano povrće predstavlja recept u koji ćete se, kao i mi i naši stalni gosti, brzo zaljubiti.

Ukoliko ste šetali našom ulicom i osjetili intenzivan miris od koga polazi voda na usta i stomak postaje nervozan, onda ste osjetili magiju koju šalje naša teletina ispod sača. Ukoliko ste bili u našem restoranu i probali našu teletinu ispod sača, onda nam recite šta je slađe teletina ispod sača ili krompir (ispod sača) koji uz nju služimo?

Ukoliko nam dolazite u posjetu sa svojom dragom osobom, uzeli ste jelovnik i raspoloženi ste da probate više raznih specijaliteta a ne znate koji ćete, onda Vam restoran Velika Bašta predlaže pravi recept, svoju Platu VB za dvije osobe. Plata VB predstavlja originalni izbor koji se služi sa kajmakom, raznim vrstama sireva, telećim medaljonima sa gljivama i raznovrsnim roštiljem.