Restoran Velika Bašta Sarajevo, autentični duh koji pružaju restorani u Sarajevu

Sala restorana Velika Bašta Sarajevo pruža toplinu i divnu atmosferu za uživanje i opuštanje uz dobro piće, kvalitetu hranu i diskretnu muziku

izgled sale restorana i kamin restoran Velika Bašta Sarajevo

Restoran Velika Bašta Sarajevo može se pohvaliti salom u unutrašnjem dijelu objekta koja odiše posebnom toplinom i pruža gostima restorana divnu atmosferu za opuštanje i uživanje uz diskretnu, za Vas posebno odabranu muziku. U ovakvom ambijentu najbolje se uživa uz dobro vino, ali ako pogledate jelovnik, sigurno ćete pronaći nešto za svoj ukus jer kod nas se priprema najbolja hrana u Sarajevu.

U specifičnom ambijentu od kamena i drveta našle su svoje mjesto i neke stare slike koje pokazuju mladim gostima, koji posjećuju naš restoran, kako je nekada izgledalo Sarajevo.

 

Sala restorana sa kaminom, koji se nalazi u centralnom dijelu objekta, pruža toplinu i izvanredan ugođaj u zimskim mjesecima i kišnim danima. Sarajevo je grad romantičara i sladokusaca. Zamislite emocije koje naviru dok plamen vatre pucketa u kaminu, dok pijete svoje omiljeno vino i uživate u pravim Sarajevskim specijalitetima starih provjerenih kuhara. Jako je važno da vaša hrana bude pripremljena na najbolji način a naš iskusni kuhar će se pobrinuti za to i još jednom ćemo naglasiti da naš restoran posebno brine da hrana bude kvalitetna, svježa i pravilno pripremeljena. Vi se opustite i uživajte sa svojim prijateljima dok će hrana i vino, a i dobra usluga našeg restorana, obaviti svoju čaroliju.

Naš restoran, odnosno sala restorana posjeduje kamin koji predstavlja fascinantan prizor i nalazi se u središnjem dijelu objekta. Sala restorana je napravljena tako da se vatra u kaminu vidi iz svih uglova prostorije. Kamin posjeduje posebnu čaroliju koju i Sarajevo u sebi ima i gledajući ovaj prizor možete osjetiti duh tradicije i unutrašnji mir kao i gostoprimstvo i toplinu koje će Sarajevo pružiti svakom gostu koji posjeti Vaš i naš najljepši restoran.

Biti najbolji restoran u Sarajevu ne znači samo imati najljepši ambijent. Svaki pravi Sarajevski restoran karakteriše i vrhunska usluga i ukusna hrana. Dugo vremena smo birali pravi recept za jela koja Vam pripremamo, to su odobrani domaći, Sarajevski i Bosanski ali i svjetski specijaliti. Vjerujemo da svaki Sarajevski restoran ima vrhunsku hranu, u tome je ljepota Sarajeva, ali ukoliko želite da osjetite miris i ukus i apetit koji je nemoguće kontrolisati, ukoliko želite ljubav na prvi zalogaj i atmosferu kakvu svaki paravi gurman zaslužuje onda zauzmite mjesto u našoj sali restorana Velika Bašta.

Sala restorana Velika Bašta Sarajevo raspolaže sa 50 mjesta i ona se na poseban način nalazi u srcima građana Sarajeva ali i drugih mjesta naše BiH koji su nam ukazali povjerenje. U sali našeg restorana organizovali smo veliki broj proslava, vjenčanja, godišnjica, rođendana i ostalih svečanih trenutaka.